Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

V stanici Sáp narazil nákladný vlak do osobného, siedmi sa zranili

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Podľa záchranárskej služby OMSZ sa zranili obaja rušňovodiči, sprievodca a štyria z piatich cestujúcich vlaku. Na mieste nehody zasahovalo osem záchranárskych jednotiek.

Budapešť 15. novembra (TASR) - V železničnej stanici Sáp na východe Maďarska v stredu ráno narazil nákladný vlak do osobného vlaku. Pri nehode sa zranilo sedem ľudí, z nich jeden utrpel ťažké poranenia. S odvolaním sa na agentúru MTI o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Podľa záchranárskej služby OMSZ sa zranili obaja rušňovodiči, sprievodca a štyria z piatich cestujúcich vlaku. Na mieste nehody zasahovalo osem záchranárskych jednotiek. Sanitky previezli zranených do nemocnice v meste Berettyóújfalu v Hajdúcko-Biharskej stolici.

Podľa informácií železničnej spoločnosti Máv nákladný vlak z doposiaľ neobjasnených príčin ignoroval pri vjazde do stanice Sáp návesť STOJ a čelne sa zrazil s osobným vlakom smerujúcim z Biharkeresztesu do Püspökladányu. Nákladný vlak sa pred nehodou pohyboval rýchlosťou 60 km/h, pričom osobný vlak išiel v stanici malou rýchlosťou.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)