Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

V štáte Sonora na severozápade Mexika našli telo novinára

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Od roku 2000 bolo v Mexiku zavraždených viac ako 150 novinárov.

Mexiko 17. augusta (TASR) - Mexického novinára Juana Arjóna Lópeza našli mŕtveho v mexickom štáte Sonora na severozápade krajiny. Počet zabitých novinárov a zamestnancov médií v Mexiku za tento rok sa tým zvýšil na 14. TASR správu prevzala v utorok z agentúry AP.

López bol nezvestný od 9. augusta. Úrad prokuratúry v štáte Sonora uviedol, že tetovania na tele nájdenom v oblasti San Luis Río Colorado na severe štátu sa zhodovali s tými, ktoré mal tento novinár.

V oblasti v okolí San Luis Río Colorado v posledných rokoch zaznamenali nárast prejavov násilia spojeného s činnosťou drogových kartelov, píše AP. Na začiatku augusta zabili štyri osoby vrátane jedného novinára v predajni v mexickom štáte Guanajuato v centrálnej časti krajiny.

Od roku 2000 bolo v Mexiku zavraždených viac ako 150 novinárov. Pre zamestnancov médií tak ide o jednu z najnebezpečnejších krajín na svete. Obeťami sú často reportéri pracujúci pre médiá v oblastiach, v ktorých sú nepokoje spojené s činnosťou drogových kartelov.