Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

V Taliansku a Francúzsku zatkli pre obchod s drogami 46 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V oboch zmienených krajinách zároveň polícia a bezpečnostné sily skonfiškovali majetok v hodnote 900.000 eur.

Rím 15. septembra (TASR) - Dovedna 46 ľudí zatkli talianske a francúzske bezpečnostné sily v rámci zásahov, pri ktorých odhalili gang kšeftujúci v Európe s drogami a zbraňami. Informoval o tom v utorok taliansky žandársky zbor (karabinieri).

V Taliansku zatkli podľa vyhlásenia karabinierov 14 a vo Francúzsku 32 ľudí. V oboch zmienených krajinách zároveň polícia a bezpečnostné sily skonfiškovali majetok v hodnote 900.000 eur.

Osoby, ktoré zatkli vo Francúzsku, obvinili tamojšie úrady z členstva v ozbrojenej skupine, obchodovania so zbraňami, prania špinavých peňazí a lúpeže.

Zadržaných v Taliansku obvinili taktiež z obchodu so zbraňami, ďalej z falšovania preukazov totožnosti a tiež z toho, že členovi kalábrijskej zločineckej organizácie 'Ndrangheta napomáhali pri úteku pred spravodlivosťou, ktorej mal čeliť vo Francúzsku.

Vyšetrovanie sa zameriavalo na prepojenie medzi 'Ndranghetou a zločincami pôsobiacimi vo Francúzskej riviére. Podľa vyhlásenia karabinierov odhalilo zločineckú sieť pôsobiacu v Taliansku, Francúzku, Belgicku a Holandsku.