Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Taliansku havaroval autobus s utečencami z Ukrajiny

Na snímke autobus, ktorý havaroval na diaľnici neďaleko mesta Forli na severe Talianska v skorých ranných hodinách v nedeľu 13. marca 2022. Foto: TASR/AP

Na mieste zomrela jedna žena. Ostatných ľudí z autobusu bezpečne evakuovali.

Rím 13. marca (TASR) - Autobus s približne 50 utečencami z Ukrajiny v nedeľu zišiel na severe Talianska z cesty a následne sa prevrátil. Pri nehode prišla o život jedna žena a niekoľko ďalších cestujúcich sa zranilo, nikto z nich vážne. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na štátny rozhlas a televíziu (RAI).

Podľa RAI k nehode došlo v skorých ranných hodinách neďaleko mesta Forli. Na mieste zomrela jedna žena. Ostatných ľudí z autobusu bezpečne evakuovali. Bezprostredne nebolo jasné, kam autobus smeroval.

Na snímke autobus, ktorý havaroval na diaľnici neďaleko mesta Forli na severe Talianska v skorých ranných hodinách v nedeľu 13. marca 2022.
Foto: TASR/AP


Do Talianska prišlo z Ukrajiny približne 35.000 utečencov pred vojnou, väčšina z nich prekročila taliansko-slovinské hranice. Forli sa nachádza v regióne Emilia-Romagna, ohraničený na východe Jadranským morom, ktorý doteraz prijal približne 7000 utečencov.

Okolnosti a príčina nehody sa vyšetrujú.