Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

V Taliansku hlásia 49 ďalších úmrtí a 262 nakazených

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Talianska vláda začala minulý mesiac uvoľňovať prísne celoštátne karanténne opatrenia.

Rím 21. júna (TASR) - Taliansko zaznamenalo za posledných 24 hodín ďalších 49 úmrtí na nový koronavírus, oznámil v sobotu úrad civilnej ochrany. Krajina si už nasledujúci deň pripomenie štyri mesiace od vypuknutia nákazy na svojom území, pripomenula tlačová agentúra AP.

Úrad civilnej ochrany v sobotu večer oznámil, že Taliansko zaznamenalo za posledných 24 hodín 262 nových prípadov nákazy koronavírusom, pričom najviac ich zistili v najťažšie zasiahnutom regióne Lombardsko.

Taliansko má celkovo 238.275 prípadov infekcie a 34.610 úmrtí. Prvý prípad domáceho prenosu nákazy zaznamenalo 21. februára v meste Codogno v Lombardsku.

Takto nepríjemne označený bol 38-ročný pacient, ktorý dostal zápal pľúc. V tom čase sa podľa talianskych úradných postupov volali na test na koronavírus len ľudia, ktorí boli v Číne alebo ktorí prišli do kontaktu s infikovaným človekom.

Privolaný lekár však napriek tomu test Mattiovi Maestrimu nariadil, pretože bol vo vážnom stave. Maestri sa z ochorenia COVID-19, ktoré nový koronavírus spôsobuje, vyliečil a bol aj po ruke pri narodení svojej dcéry.

Talianska vláda začala minulý mesiac uvoľňovať prísne celoštátne karanténne opatrenia. Predstavitelia verejného zdravotníctva tvrdia, že hoci nové prípady nákazy pribúdajú v oveľa menšom počte než dosiaľ, potvrdzujú to, že koronavírus stále medzi ľuďmi koluje.