Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Teheráne a okolí zaviedli na týždeň lockdown

Na snímke obyvatelia iránskeho hlavného mesta Teherán s rúškami. Foto: TASR/AP

Iránske úrady nedávno varovali pred novými ohniskami nákazy v dôsledku šírenia nákazlivejšieho delta varantu koronavírusu.

Teherán 19. júla (TASR) - Iránske úrady zaviedli v pondelok v Teheráne a okolitom regióne týždeň trvajúci lockdown a sprísnili protipandemické opatrenia v rámci boja s ďalšou vlnou pandémie koronavírusu v krajine. Informovala o tom agentúra AP.

V poradí piaty lockdown od začiatku pandémie sa začne v utorok a potrvá do budúceho pondelka. V oboch iránskych provinciách i susednej provincii Alborz budú zavreté všetky trhy, kiná, reštaurácie, úrady či fitnescentrá.

Irán v pondelok zaznamenal 25.441 nových prípadov nákazy a 213 úmrtí. Od začiatku pandémie tam evidujú 87.374 úmrtí a vyše 3,5 milióna prípadov nákazy.

Iránske úrady nedávno varovali pred novými ohniskami nákazy v dôsledku šírenia nákazlivejšieho delta varantu koronavírusu. V Iráne doteraz zaočkovali oboma dávkami protikoronavírusovej vakcíny menej než dve percentá z 84-miliónovej populácie. Väčšina zo zaočkovaných dostala ruské a čínske vakcíny, pripomína AP.