Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Teheráne zatvoria pre vysoké znečistenie ovzdušia na dva dni školy

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obyvateľov iránskej metropoly tiež vyzvali, aby nechodili von, ak to nie je nevyhnutné, a v prípade potreby nosili respirátory typu N95.

Islamabad 2. januára (TASR) - Pre vysokú úroveň znečistenia ovzdušia zatvoria v Teheráne na nasledujúce dva dni školy, materské školy aj univerzity. Výučba však bude prebiehať online formou. Rozhodol o tom v pondelok iránsky výbor zaoberajúci sa znečistením ovzdušia, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na miestne médiá.

Kvalita teheránskeho ovzdušia je momentálne považovaná za škodlivú pre zdravie všetkých skupín obyvateľstva.

Osoby, ktoré patria k niektorej z rizikových skupín alebo sú väčšmi citlivé na znečistenie ovzdušia, by mali v súlade s nariadením pracovať z domu, respektíve vykonávať tzv. teleprácu. Myslia sa tým napríklad tehotné ženy, matky, ako aj všetci zamestnanci, ktorí sú buď starší ako 50 rokov, alebo trpia srdcovými či pľúcnymi chorobami, prípadne ochoreniami dýchacích ciest.

Obyvateľov iránskej metropoly tiež vyzvali, aby nechodili von, ak to nie je nevyhnutné, a v prípade potreby nosili respirátory typu N95. Iránska meteorologická služba zároveň vydala na utorok a stredu tzv. červený stupeň varovania pred silným znečistením ovzdušia v Teheráne a neďalekom meste Karadž.