Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

ÚTOK V ČESKU: V nemocnici strieľal opitý muž, údajne zo samopalu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Spoločnosť si prechádza zložitým obdobím, na ktorom sa podpísala nielen covidová pandémia, ale tiež vojna na Ukrajine, komentovala udalosť primátorka mesta Třinec.

Třinec 8. júna (TASR) - V areáli nemocnice v Třinci na severovýchode Česka sa v stredu ráno strieľalo. Polícia po príchode na miesto činu zadržala dvoch podozrivých mužov. Nikto pri incidente nebol zranený, informuje TASR podľa vyhlásenia polície na Twitteri.

"Zadržaní sú v podnapitom stave a budeme s nimi pracovať hneď, ako to okolnosti dovolia," uviedla polícia.

Podľa serveru iDNES.cz sa dvaja podnapití muži pohádali s vrátnikom nemocnice a jeden z nich následne vytiahol zbraň a vystrelil. Incident sa odohral v skorých ranných hodinách a zaobišiel sa bez zranení.

Novojičínsky deník priniesol informáciu, že v nemocnici sa strieľalo zo samopalu. Primátorka mesta Věra Palkovská už o situácii diskutovala s riaditeľom nemocnice Jiřím Veverkom. V meste chce zvýšiť bezpečnosť tam, kde je zvýšená koncentrácia ľudí.

"Našťastie sa všetko obišlo bez zranení. Je to v každom prípade hrozná udalosť, ktorú neberieme na ľahkú váhu. Spoločnosť si prechádza zložitým obdobím, na ktorom sa podpísala nielen covidová pandémia, ale tiež vojna na Ukrajine," komentovala udalosť primátorka.