Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 6. máj 2024Meniny má Hermína
< sekcia Zahraničie

V troskách zrútených domov na Sicílii našli ďalšie telá

Na snímke talianski hasiči a záchranári pátrajú po preživších medzi troskami zrútenej budovy v Ravanuse na Sicílii v nedeľu 12. decembra 2021. Foto: TASR/AP

Starosta už krátko po výbuchu vyzval na sociálnej sieti Facebook, aby im prišiel pomôcť každý, kto vlastní buldozer či bager.

Rím 13. decembra (TASR) - Štyri telá našli v pondelok záchranári v troskách zrútených domov na Sicílii po masívnej explózii spôsobenej pravdepodobne únikom plynu, čím sa oficiálny počet obetí zvýšil na sedem. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na úrady.

Podľa nich pokračuje pátranie po ďalších dvoch nezvestných po tom, čo sa v sobotu večer v meste Ravanusa zrútili po výbuchu štyri obytné domy.

Starosta už krátko po výbuchu vyzval na sociálnej sieti Facebook, aby im prišiel pomôcť každý, kto vlastní buldozer či bager.

Hasiči sa vyjadrili, že išlo o "veľmi rozsiahly" únik plynu, ktorý sa naakumuloval v podzemných priestoroch. "A plyn sa potom mohol vznietiť privolaním výťahu," povedal pre taliansku tlačovú agentúru ANSA krátko po nešťastí veliteľ hasičského zásahu Giuseppe Merendino.