Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

V Turecku zadržali loď s 276 ilegálnymi migrantmi

Ilustračná snímka.. Foto: TASR/AP

Na území Turecka sa podľa odhadov nachádza 3,7 milióna migrantov zo Sýrie.

Ankara 7. júla (TASR) - Turecké úrady prekazili v utorok akciu, ktorej cieľom bolo prepašovať takmer 300 migrantov do Európy, a zadržali ôsmich údajných prevádzačov. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na tureckú štátnu agentúru Anadolu.

Polícia a pobrežná hliadka na podnet neznámej osoby zasahovali na lodi v okrese Narlidere, v blízkosti prístavného mesta Izmir na pobreží Egejského mora.

Na palube sa nachádzalo 276 utečencov, z toho 46 žien a 59 detí. Väčšina pochádzala z Afganistanu, Bangladéšu, Iránu, Somálska a Sýrie. Bezprostredne nebolo známe, v ktorej európskej krajine sa chceli vylodiť, informuje AP.

Na území Turecka sa podľa odhadov nachádza 3,7 milióna migrantov zo Sýrie. Práve cezeň prechádza najviac utečencov, ktorých cieľom je dostať sa do Európy - najmä na grécke ostrovy z tureckého pobrežia Egejského mora.

Momentálne na východe Turecka prebieha pátracia akcia po vraku lode, ktorá sa potopila 27. júna. Záchranári doteraz vylovili 11 tiel, ale domnievajú sa, že na lodi nájdu ešte viacej obetí. V spojení s tragédiou zadržali piatich pašerákov ľudí.