Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Vagnerovci vraj našli telo nezvestného britského dobrovoľníka

Ukrajinskí vojaci strieľajú na ruské pozície z húfnice M777 dodanej USA v Chersonskej oblasti na Ukrajine, 9. januára 2023. Foto: TASR/AP

Vagnerovci v príspevku na sociálnej sieti Telegram nespomínajú meno muža, ktorého telo našli, avšak uviedli, že mal pri sebe dokumenty oboch nezvestných Britov.

Kyjev/Londýn 12. januára (TASR) - Príslušníci ruskej polovojenskej Vagnerovej skupiny tvrdia, že našli telo jedného z dvoch britských dobrovoľníkov, ktorí sa stratili na východe Ukrajine. TASR o tom informuje podľa štvrtkovej správy denníka The Guardian.

Vagnerovci v príspevku na sociálnej sieti Telegram nespomínajú meno muža, ktorého telo našli, avšak uviedli, že mal pri sebe dokumenty oboch nezvestných Britov. K príspevku zverejnili aj fotografiu, na ktorej možno vidieť dva pasy – jeden na meno Andrew Bagshaw a druhý s menom Christopher Parry.

Ukrajinská polícia v pondelok uviedla, že pátra po dvojici nezvestných Britov na východe Ukrajine, kde v súčasnosti prebiehajú ťažké boje.

"Dnes bolo nájdené telo jedného z nich. Boli pri ňom nájdené dokumenty oboch Britov," uvádza Vagnerova skupina vo vyhlásení. Nespomína však, kde presne telo našli.

The Guardian upozorňuje, že tieto informácie nedokázal nezávisle overiť. Nájdenie pozostatkov jedného z Britov nepotvrdil ani Britský Úrad pre zahraničné veci a medzinárodný rozvoj (FCDO). Uviedol však, že rodinám nezvestných Britov poskytuje podporu.