Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Válek prirovnáva popieračov covidu k popieračom holokaustu

Na archívnej snímke minister zdravotníctva Českej republiky Vlastimil Válek. Foto: TASR Pavel Neubauer

V nemocniciach leží 817 pacientov a celorepubliková incidencia je aktuálne na hodnote 131 nakazených za sedem dní na 100.000 obyvateľov, sumarizuje Blesk.

Praha 15. septembra (TASR) - Koronavírusová epidémia v Českej republike sa stále zrýchľuje, píše vo štvrtok internetové vydanie denníka Blesk.

V stredu podľa uvedeného zdroja pribudlo v tejto stredoeurópskej krajine 2625 prípadov covidu, čo je o 350 viac než pred týždňom. V nemocniciach je 817 ľudí.

Lekárov, ktorí ochorenie COVID-19 popierajú, prirovnal najnovšie český minister zdravotníctva Vlastimil Válek (TOP 09) k popieračom holokaustu. Politik tvrdí, že v radoch odborníkov panuje zhoda, že očkovanie proti covidu zachraňuje životy. Válek to povedal na konferencii Českej lekárskej komory.

Česko hlásilo k 15. septembru 40.932 mŕtvych na infekciu koronavírusu SARS CoV-2 alebo komplikácie spojené s ňou. Potvrdených prípadov nákazy týmto vírusom je od začiatku epidémie už takmer 4,01 milióna.

V nemocniciach leží 817 pacientov a celorepubliková incidencia je aktuálne na hodnote 131 nakazených za sedem dní na 100.000 obyvateľov, sumarizuje Blesk.

Nový druh koronavírusu sa naďalej šíri svetom. Vyvoláva ochorenie s príznakmi chrípky, teda horúčku, kašeľ a problémy s dýchaním, ale aj celý rad ďalších. Obavy panujú aj z mutácií tohto typu koronavírusu.