Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pápež František sa dal zaočkovať treťou dávkou vakcíny proti COVID-19

Na archívnej snímke pápež František. Foto: TASR/AP

Do konca roka plánujú v krajine treťou dávkou zaočkovať ohrozené skupiny obyvateľstva bez ohľadu na ich vek a osoby vo veku nad 60 rokov.

Rím 27. októbra (TASR) – Pápež František sa v stredu nechal zaočkovať treťou dávkou vakcíny proti koronavírusu, oznámil Vatikán. Informuje o tom agentúra APA.

Prvé dve dávky vakcíny dostal 84-ročný pápež 13. januára a 3. februára. Nechať sa zaočkovať proti ochoreniu COVID-19 je jeho „morálna povinnosť", zdôraznil nedávno pápež opakovane.

Vatikán v súčasnosti podáva tretiu, podpornú dávku vakcíny pre ľudí staršej vekovej kategórie a obyvateľov so zdravotnými problémami a riadi sa vzorom očkovacej politiky Talianska, píše APA.

Taliansko chce od januára budúceho roka ponúknuť tretiu dávku vakcíny pre celé obyvateľstvo. Do konca roka plánujú v krajine treťou dávkou zaočkovať ohrozené skupiny obyvateľstva bez ohľadu na ich vek a osoby vo veku nad 60 rokov.

Tretia dávka bude na podanie ponúknutá pod podmienkou, že od podania prvého vakcinačného cyklu prebehlo najmenej šesť mesiacov, spresňuje APA.