Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Zahraničie

Pápežský almužník pomáha v čase pandémie transexuálnym prostitútom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

O prostitútov sa momentálne stará farár Andrea Conocchia v prístavnom meste Torvaianica nachádzajúcom sa asi 40 kilometrov južne od Ríma.

Vatikán 30. apríla (TASR) – Pápežský almužník kardinál Konrad Krajewski dal finančné prostriedky kňazovi pomáhajúcemu transexuálnym prostitútom, ktorí v čase pandémie koronavírusu prišli o svoje živobytie. Napísala agentúra DPA.

"Samozrejme, že im pomáhame. Sú to ľudské bytosti, ktoré hladujú. My všetci sme deti Božie," uviedol v tejto súvislosti Krajewski pre denník Corriere della Sera.

O prostitútov sa momentálne stará farár Andrea Conocchia v prístavnom meste Torvaianica nachádzajúcom sa asi 40 kilometrov južne od Ríma.

Farár Krajewskému napísal list, v ktorom mu porozprával "príbehy týchto ľudí". "Očividne zarábali na čierno. Možno nemajú v poriadku dokumenty a nemôžu požiadať o prídavky," uviedol kardinál s tým, že sexuálnym pracovníkom nepomáha po prvý raz.

"Mojím poslaním je pomáhať ľuďom v núdzi a vyprázdňovať pápežov charitatívny fond. Je dobré, ak je prázdny. A keď je prázdny, tak sa vďaka Bohu vždy nájdu dobrodinci, ktorí ho naplnia," dodal Krajewski

Conocchia pre agentúru Adnkronos uviedol, že väčšina transexuálov o ktorých sa stará, pochádza z krajín Latinskej Ameriky. "Milujú pápeža a majú vieru. Dojalo ma, keď som jedného z nich uvidel, ako si kľakol a modlil sa k panne Márii," dodal farár.

Opísal ich ako "veľmi osamelých ľudí", ktorí sú ďaleko od svojich rodín. "Jeden z nich začal pracovať na ulici, keď mal 14 rokov. Uplynulo odvtedy 30 rokov," povedal v rozhovore Conocchia.