Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Vatikán na Veľkonočných sláveniach tento rok privíta aj veriacich

Na archívnej snímke z 18. apríla 2021 pápež František udeľuje požehnanie veriacim z okna Apoštolského paláca na Námestí svätého Petra vo Vatikáne. Foto: TASR/AP

Na Bielu sobotu (16. apríla) bude pápež slúžiť Veľkonočnú vigíliu v Bazilike svätého Petra.

Vatikán 21. marca (TASR) - Vo Vatikáne sa po dvojročnej prestávke spôsobenej pandémiou ochorenia COVID-19 uskutočnia veľkonočné slávenia aj za početnej účasti veriacich. TASR informuje na základe správy agentúry APA.

Program odštartuje svätou omšou na Kvetnú nedeľu (10. apríla), ktorú bude viesť pápež František na Námestí svätého Petra. Na Veľký piatok (15. apríla) sa uskutoční krížová cesta v rímskom Koloseu, informoval v pondelok Vatikán.

Na Bielu sobotu (16. apríla) bude pápež slúžiť Veľkonočnú vigíliu v Bazilike svätého Petra. Na najvýznamnejší kresťanský sviatok, Veľkonočnú nedeľu, bude o 10.00 h svätá omša na Námestí svätého Petra a o 12.00 h príde na rad tradičné pápežské požehnanie Mestu a svetu (Urbi et orbi).

Hlavu katolíckej cirkvi čaká ešte pred veľkonočnými sviatkami 36. apoštolská návšteva, keď 2. a 3. apríla navštívi Maltu. Pápež sa stretne s obyvateľmi ostrova a utečencami. Navštívi aj Jaskyňu svätého Pavla pri rovnomennej bazilike.