Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Vatikánsky nuncius pri EÚ zomrel na covid, dostal ho vraj v Šaštíne

Ilustračné foto Foto: TASR

Neapolský denník Il Mattino píše, že počas záverečného dňa Františkovej návštevy na Slovensku sa v Šaštíne nakazili desiatky cirkevných hodnostárov vrátane kardinálov.

Brusel/Vatikán 3. decembra (TASR) - Apoštolský nuncius pri Európskej únii arcibiskup Aldo Giordano zomrel vo štvrtok vo veku 67 rokov na následky ochorenia COVID-19, ktoré dostal počas septembrovej návštevy pápeža Františka na Slovensku. Informoval o tom taliansky denník La Stampa.

Neapolský denník Il Mattino píše, že počas záverečného dňa Františkovej návštevy na Slovensku sa v Šaštíne nakazili desiatky cirkevných hodnostárov vrátane kardinálov, medzi nimi aj vtedajší predseda Rady európskych biskupských konferencií kardinál Angelo Bagnasco a tiež niekoľko nunciov.

Ako uvádza ďalej Il Mattino, Giordano "nemal ukončený vakcinačný cyklus". Hospitalizovaný bol na jednotke intenzívnej starostlivosti v univerzitnej nemocnici v belgickom Leuvene, kde aj zomrel.

Talian Giordano sa stal vatikánskym nunciom pri EÚ v máji tohto roku, keď nahradil francúzskeho arcibiskupa Alaina Lebeaupina.