Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Zahraničie

Vážna nehoda v Berlíne má druhú obeť, zraneniam podľahlo aj dieťa

Policajti zasahujú po vážnej dopravnej nehode v centre nemeckej metropoly Berlín v sobotu 9. marca 2024. Foto: TASR/AP

Podľa polície sú okolnosti vážnej nehody doposiaľ stále nejasné.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Berlín 9. marca (TASR) - Vážna sobotňajšia dopravná nehoda v centre nemeckej metropoly Berlín si vyžiadala aj druhú obeť - po matke podľahlo v nemocnici svojim zraneniam aj jej štvorročné dieťa, oznámila v nedeľu ráno nemecká polícia. TASR informuje podľa agentúry DPA.

Štyridsaťjedenročnú ženu s jej dieťaťom previezli do nemocnice po vážnej nehode pri nákupnom centre Mall of Berlin v centrálnej štvrti Mitte v sobotu predpoludním; oboch museli oživovať. Matka zraneniam podľahla krátko po prevoze do nemocnice, dieťa museli urgentne operovať. Partnera ženy i jej sestru, ktorí boli svedkami nehody a vyviazli bez zranení, hospitalizovali v dôsledku šoku. V prípade všetkých štyroch išlo o turistov, ktorí boli v Berlíne na výlete.

Podľa polície sú okolnosti vážnej nehody doposiaľ stále nejasné. K nehode došlo neďaleko staveniska pri nákupnom centre Mall of Berlin. Podľa doterajších poznatkov polície sa žena s dieťaťom v kočíku pri stavenisku pokúšala prejsť cez cestu, keď ju zachytil 83-ročný vodič osobného vozidla. Následne došlo aj k zrážke najmenej dvoch ďalších áut, ktoré sa miestu prvej nehody usilovali vyhnúť. Vodič jedného z týchto vozidiel utrpel ťažké zranenia.

V starostlivosti záchranárov a psychológa skončilo dovedna 16 ľudí vrátane svedkov a osôb, ktorí na mieste ako prví poskytovali pomoc, píše DPA.