Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 18. jún 2024Meniny má Meniny má Vratislav
< sekcia Zahraničie

Veliteľ ruského námorníctva sa stretol s posádkou potopeného krížnika

Na archívnej snímke zľava ruský minister obrany Sergej Šojgu, ruský prezident Vladimir Putin a veliteľ ruského námorníctva admirál Nikolaj Anatoljevič Jevmenov. Foto: TASR/AP

Ruské ministerstvo obrany zverejnilo zo stretnutia krátke video, na ktorom je vidieť Jevmenova a ďalších dvoch dôstojníkov stojacich vonku pred niekoľkými desiatkami námorníkov nastúpených v dvojrade.

Sevastopol 17. apríla (TASR) — Veliteľ ruského námorníctva admirál Nikolaj Jevmenov sa v Sevastopole stretol s posádkou potopeného raketového krížnika Moskva. Pri tejto príležitosti uviedol, že všetci jej členovia budú naďalej slúžiť v námorníctve. TASR informáciu prevzala z agentúry Reuters odvolávajúcej sa na oznámenie ruského ministerstva obrany zverejnené v sobotu.

Jevmenov podľa agentúry TASS ďalej povedal, že posádka krížnika Moskva bude v súlade so zákonom prepustená zo služby na dobu určitú — od mája do júna.

Zároveň ubezpečil, že tradície krížnika Moskva budú starostlivo zachované a budú pokračovať.

Ruské ministerstvo obrany zverejnilo zo stretnutia krátke video, na ktorom je vidieť Jevmenova a ďalších dvoch dôstojníkov stojacich vonku pred niekoľkými desiatkami námorníkov nastúpených v dvojrade. Kedy sa stretnutie uskutočnilo, ministerstvo neuviedlo.

Raketový krížnik Moskva sa potopil vo štvrtok. Rusko oficiálne popiera, že by plavidlo potopili Ukrajinci a tvrdí, že išlo o dôsledok výbuchu munície a následného požiaru na palube a tiež zlých poveternostných podmienok. Nie je známe ani to, či a koľko obetí si udalosť vyžiadala.