Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Veľvyslanectvá v Reykjavíku vydali varovanie pred násilím gangov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Veľvyslanectvo USA vyzvalo svojich občanov, aby sa vyhýbali davom ľudí a sledovali informácie v spravodajských médiách.

Reykjavík 24. novembra (TASR) - Veľvyslanectvá v islandskom hlavnom meste Reykjavík vydali vo štvrtok varovanie pre svojich občanov, aby si dávali pozor pri pohybe po islandskej metropole. Dôvodom je hromadný útok nožmi pred týždňom. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry DPA.

Pri útoku 17. novembra v nočnom klube skupina 27 osôb zaútočila nožmi na troch mužov. Podľa polície išlo o konflikt medzi kriminálnymi gangmi. Veľvyslanectvá varovali, že podľa nepotvrdených informácií sa počas najbližšieho víkendu očakáva odvetný útok.

Veľvyslanectvo USA vyzvalo svojich občanov, aby sa vyhýbali davom ľudí a sledovali informácie v spravodajských médiách. "Ak spozorujete nejakú neobvyklú činnosť, miesto by ste mali okamžite opustiť," dodala ambasáda.

Britské veľvyslanectvo zverejnilo varovanie na Facebooku. "Nedávno došlo k zločinu spáchanému nožmi, ktorý súvisí s nočnými klubmi v centre mesta. Buďte stále ostražití, robte rozumné opatrenia na svoju ochranu a nenechávajte svoje cennosti bez dozoru," odporučila ambasáda.

Hovorca nemeckého veľvyslanectva uviedol, že sú v úzkom kontakte s políciou Reykjavíku a koordinujú s ňou svoje reakciu na situáciu.