Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Venezuelský prezident Maduro navštívil Kuvajt s cieľom rozšíriť vzájom

Nicolás Maduro, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Maduro svoju cestu v krajinách Európy a Ázie začal ešte 7. júna v Turecku, pripomína venezuelské ministerstvo hospodárstva.

Kuvajt 14. júna (TASR) - Venezuelský prezident Nicolás Maduro pricestoval na svoju prvú oficiálnu návštevu Kuvajtu s cieľom rozšíriť vzájomné vzťahy medzi týmito dvomi krajinami. TASR správu prevzala v utorok z oficiálnej webovej stránky venezuelského ministerstva hospodárstva.

Venezuelský prezident v pondelok absolvoval stretnutie s kuvajtským korunným princom Mišalom Ahmadom Džábirom Sabáhom. "Prichádzame posilniť a rozšíriť strategické väzby s touto priateľskou krajinou, ktorá je súčasťou Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC)," napísal Maduro na sociálnej sieti Twitter.

Maduro svoju cestu v krajinách Európy a Ázie začal ešte 7. júna v Turecku, pripomína venezuelské ministerstvo hospodárstva. Neskôr navštívil aj Alžírsko a Irán. Tam si uctil pamiatku bývalého iránskeho duchovného vodcu ajatolláha Rúholláha Chomejního. "Jeho duch je prítomný v spojení medzi Venezuelou a Iránom," napísal.