Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Vereščuková: Humanitárne koridory budú otvorené do 20.00 h SEČ

Ukrajinskí utečenci utekajúci pred vojenským konfliktom na Ukrajine spia v noci na železničnej stanici na poľsko-ukrajinskom hraničnom priechode Przemysl na hraniciach s Poľskom 9. marca 2022. Foto: TASR/AP

Z mesta Sumy, ktoré leží na východe Ukrajiny, by dnes mohlo prejsť zhruba 1000 vozidiel cez humanitárny koridor do mesta Poltava.

Kyjev 9. marca (TASR) - Ukrajinská ministerka pre reintegráciu dočasne okupovaných území Iryna Vereščuková oznámila, že ruská armáda súhlasila s tým, že šesť humanitárnych koridorov na odsun obyvateľov bude v stredu otvorených od 08.00 do 20.00 h SEČ. Informovala o tom agentúra Reuters.

Vereščuková vo vyhlásení uviedla, že ukrajinské ozbrojené sily súhlasili s prímerím v tomto časovom rozmedzí, a vyzvala ruské jednotky, aby tiež splnili svoj záväzok.

Z mesta Sumy, ktoré leží na východe Ukrajiny, by dnes mohlo prejsť zhruba 1000 vozidiel cez humanitárny koridor do mesta Poltava. Oznámil to tamojší gubernátor. Podľa neho v utorok mesto opustilo zhruba 5000 ľudí.