Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Vereščuková informovala o výmene zajatcov, na Ukrajinu sa vrátilo 41

Budova ťažko poškodená viacnásobným ruským bombardovaním stojí neďaleko frontovej línie v Charkove na Ukrajine v pondelok 25. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Od začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu (24. februára) prebehlo medzi Moskvou a Kyjevom už viacero výmen zajatcov.

Kyjev 6. mája (TASR) - Ukrajinská vicepremiérka Iryna Vereščuková v piatok informovala o ďalšej výmene vojnových zajatcov s Ruskom. Na Ukrajinu sa podľa jej slov vrátilo 41 ľudí, z toho 28 príslušníkov armády a 13 civilistov, píše agentúra Reuters.

Vereščuková o výmene informovala na sociálnej sieti Telegram. Za "obzvlášť radostnú" pritom označila skutočnosť, že medzi ľuďmi, ktorí sa do vlasti vrátili, bol aj kňaz ukrajinskej pravoslávnej cirkvi. Neuviedla však, koľkých ruských zajatcov prepustil Kyjev.

Od začiatku ruskej vojenskej invázie na Ukrajinu (24. februára) prebehlo medzi Moskvou a Kyjevom už viacero výmen zajatcov. Posledná z nich, pri ktorej bolo oslobodených 14 Ukrajincov vrátane tehotnej vojačky, sa konala 30. apríla, pripomína agentúra AFP.