Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Viacerí ukrajinskí vládni predstavitelia odstupujú z funkcie

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Z funkcie odstúpil námestník ministra obrany Viačeslav Šapovalov, ktorý mal na starosti logistickú podporu armády, píše AFP.

Kyjev 24. januára (TASR) - Viacerí ukrajinskí vládni predstavitelia odstupujú z funkcii v spojitosti s korupciou a škandálom pri zabezpečovaní potravín pre vojakov. TASR správu prevzala z agentúr AFP a DPA.

Z funkcie odstúpil námestník ministra obrany Viačeslav Šapovalov, ktorý mal na starosti logistickú podporu armády, píše AFP.

Podľa DPA bol prepustený za údajné prijímane úplatkov pri nákup elektrických generátorov. Ukrajinské ministerstvo obrany tiež čelilo kritike za nákup potravín pre vojakov za vysoké ceny.

O svojom uvoľnení z funkcie predtým informoval šéf prezidentskej kancelárie Kyrylo Tymošenko, ktorý pre vlastné potreby použil auto od americkej spoločnosti General Motors určené na humanitárne misie a záchranu obyvateľov z bojových zón, píše DPA. Čelil tiež kritike za prekračovanie svojich právomocí a účasť na politických aktivitách.

Zelenskyj v noci na utorok oznámil zmeny v ukrajinskej vláde, v regionálnych úradoch a bezpečnostných zložkách v reakcii na obvinenia z korupcie. Zelenskyj boj proti korupcii sľuboval aj počas svojej prezidentskej kampane v roku 2019. Ďalšie prezidentské voľby sa majú na Ukrajine konať na budúci rok.