Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Viačeslav Volodin vyzval poslancov, aby išli do vojny

Na archívnej snímke Viačeslav Volodin. Foto: TASR/AP

V ruských mestách došlo k protestom proti mobilizácii a objavili sa správy o hromadnom odchode mladých Rusov z krajiny, pripomína DPA.

Moskva 22. septembra (TASR) – Po nariadení čiastočnej mobilizácie v Rusku vyzval vo štvrtok predseda ruskej Štátnej dumy Viačeslav Volodin poslancov dolnej komory parlamentu, aby sa hlásili do vojny na Ukrajine. TASR správu prevzala z agentúry DPA.

"Tí, ktorí spĺňajú podmienky čiastočnej mobilizácie, musia pomôcť svojou účasťou na špeciálnej vojenskej operácii," uviedol Volodin na platforme Telegram. "Poslanci nemajú nijakú ochranu," zdôraznil.

Zároveň vyzdvihol fakt, že viacerí členovia parlamentu už sú nasadení v okupovanej oblasti Donbas na východe Ukrajiny. Podľa jeho slov budú povolávaní len záložníci s bojovými skúsenosťami a špeciálnym výcvikom.

Volodin, blízky spojenec prezidenta Vladimira Putina, tiež priznal, že "vyvstávajú otázky, ktoré znepokojujú občanov". V ruských mestách došlo k protestom proti mobilizácii a objavili sa správy o hromadnom odchode mladých Rusov z krajiny, pripomína DPA.

Predseda Štátnej dumy okrem toho vyhlásil, že ruské jednotky bojujú na Ukrajine aj proti silám Severoatlantickej aliancie. "Na Ukrajine sú inštruktori NATO, žoldnieri z krajín NATO, technológia, zbrane a munícia NATO," napísal. Dodal, že je potrebné brániť 1000 kilometrov frontovej línie.