Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Viceprezidentka K. Harrisová dostala druhú dávku vakcíny proti covidu

Nová americká viceprezidentka Kamala Harrisová dostáva druhú dávku očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 v Národnom inštitúte zdravia (NIH) v Bethesde v utorok 26. januára 2021. Dávku Harrisovej vpichla zdravotná sestra Judy Lai Yee Chanová (vpravo), ktorá je šéfkou tamojšej vakcinačnej kliniky. Foto: TASR/AP

Harrisová aj prezident Joe Biden sa dali zaočkovať v živom televíznom vysielaní, aby pomohli zmierniť odpor verejnosti proti vakcínam a uistili Američanov o tom, že sú bezpečné.

Washington 27. januára (TASR) - Nová americká viceprezidentka Kamala Harrisová dostala v utorok druhú dávku očkovacej látky proti koronavírusu. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Harrisovej vpichla dávku v Národnom inštitúte zdravia (NIH) zdravotná sestra Judy Lai Yee Chanová, ktorá je šéfkou tamojšej vakcinačnej kliniky. Po podaní látky Harrisová zažartovala: "Kedy mi to vpichnete?" Očkovanie bolo podľa nej "pomerne bezbolestné".

Harrisová aj prezident Joe Biden sa dali zaočkovať v živom televíznom vysielaní, aby pomohli zmierniť odpor verejnosti proti vakcínam a uistili Američanov o tom, že sú bezpečné. Harrisová v utorok povzbudzovala Američanov, aby sa dali zaočkovať, a označila to za "niečo, čo zachráni život vám, vašej rodine a komunite".

S Harrisovou prišiel aj jej manžel Doug Emhoff. Na klinike ich privítali riaditeľ NIH doktor Francis Collins a doktor Anthony Fauci, ktorý je popredným odborníkom na infekčné choroby v USA.