Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Video EP “Využi svoj hlas” má už viac ako 190 miliónov videní

Na snímke vlajka Európskej únie. Foto: TASR/AP

Video je hlavným prvkom predvolebných informačných aktivít europarlamentu a obsahuje svedectvá starších občanov z rôznych krajín EÚ.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Brusel 17. mája (TASR) - Európsky parlament (EP) v piatok upozornil, že krátky film, ktorý zdôrazňuje dôležitosť eurovolieb a ochrany demokracie, od svojho uvedenia 29. apríla má na konte už viac než 190 miliónov videní. Informuje o tom bruselský spravodajca TASR.

Video je hlavným prvkom predvolebných informačných aktivít europarlamentu a obsahuje svedectvá starších občanov z rôznych krajín EÚ, ktorí rozprávajú svoje príbehy o demokracii ďalším generáciám a zdôrazňujú, že demokracia a možnosť voliť sa nesmú považovať za samozrejmosť.

Slováci si uvedené video so slovenskými titulkami môžu pozrieť na adrese: https://elections.europa.eu/video/sk/ov/sk/.

Okrem 190 miliónov videní, čo platilo k 12. máju, na sociálnych médiách a platformách prehrávajúcich videá premietalo tento krátky film v rôznych formátoch viac ako 63 televíznych kanálov v 21 krajinách a v nasledujúcich týždňoch ho budú premietať ďalšie televízie.

EP pripomenul, že ústredné video predvolebnej kampane skúma pestrú históriu mnohých európskych krajín a dôležitosť ochrany hodnôt a princípov demokracie.

Voľby do Európskeho parlamentu sa budú konať vo všetkých členských krajinách EÚ v dňoch 6. až 9. júna, výsledky eurovolieb EP oznámi v noci z 9. na 10. júna.




(spravodajca TASR Jaromír Novak)