Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

VIDEO:Panika a výstrely, pozrite si autentické zábery z útoku v Paríži

Obeť útoku leží zakrytá na chodníku pred sálou Bataclan v piatok, 13. novembra 2015 Foto: TASR/AP

Zábery nie sú určené pre citlivé povahy.

Paríž 14. novembra (Teraz.sk/TASR) - Francúzsky webový portál Le Monde zverejnil autentické video zobrazujúce ľudí, ktorí sa snažia dostať z miesta teroristických útokov, koncertnej sály Bataclan. Video natočil novinár Le Monde Daniel Psenny, ktorý sa následne unikajúcim a poraneným ľuďom snažil pomôcť. Jeho samotného postrelili do ruky.

Video sprevádzajú výkriky a streľba, ľudia unikajú východom von, postrelení ležia na zemi aebo pomáhajú odnášať mŕtvych. Zábery nie sú určené pre citlivé povahy.



Teroristické útoky, ktoré sa v piatok večer odohrali vo francúzskej metropole Paríž, si podľa najnovších údajov vyžiadali najmenej 150 mŕtvych a vyše 200 zranených, z toho 80 vo vážnom stave. Polícia predpokladá, že všetci útočníci boli počas akcie zabití, pričom ich možní komplici môžu byť stále na úteku.

Všetko o útoku v Paríži nájdete TU.

Najkrvavejším útokom bola streľba v koncertnej sále Bataclan, kde mala vystúpenie americká rocková skupina Eagles of Death Metal. Traja teroristi ozbrojení automatickými zbraňami tam postrieľali najmenej 120 ľudí. Rozhlasová stanica Europe 1 s odvolaním sa na svedkov tohto tragického incidentu uviedla, že útočníci strieľali do davu pred klubom náhodne, aby spôsobili čo najväčšie straty na životoch.

Francúzsky prezident Francoise Hollande v súvislosti s nočnými útokmi v Paríži vyhlásil mimoriadny stav v celej krajine a rozhodol tiež o uzavretí štátnych hraníc. Zároveň povolil spustenie operácie označenej kódom "červená alfa", ktorý znamená opatrenia v prípade mnohonásobných atentátov.