Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Zahraničie

Pri zrážke prímestských vlakov vo Viedni sa zranilo 41 ľudí

Zničené rušne po zrážke dvoch regionálnych vlakov vo Viedni 21. januára 2013. Foto: TASR/AP

Dva vlaky prímestskej linky S45 do seba narazili z dosiaľ neznámych príčin približne o 8.45 h na jednokoľajovom úseku trate viedenskej rýchlodráhy v západnom mestskom obvode Penzing.


Viedeň 21. januára (TASR) - Najmenej 41 ľudí utrpelo dnes zranenia pri zrážke dvoch vlakov prímestskej dopravy vo Viedni. Dvaja zranení sú v ohrození života, oznámili záchranári. Príčinou nehody bol podľa železničnej spoločnosti ÖBB problém s výhybkou, informovala televízia ORF.

Dva vlaky prímestskej linky S45 do seba narazili ráno v západnom mestskom obvode Penzing v čase, keď boli obe súpravy plné ľudí dochádzajúcich do práce. Záchranárom trvalo náročné vyslobodenie všetkých cestujúcich takmer dve hodiny. Práce im sťažovalo okrem iného to, že k havárii došlo na železničnom násype.

Podľa doterajších zistení utrpelo vážne zranenia päť ľudí, dvaja z nich vrátane jedného z oboch rušňovodičov životunebezpečné. Ďalší 36 pasažieri vyviazli s ľahšími zraneniami.

Hovorkyňa železničnej spoločnosti pre rakúske médiá uviedla, že jeden z vlakov dostal povolenie na jazdu na jednokoľajovom úseku, aj keď ho nemal dostať.

Nehoda spôsobila značné obmedzenia v železničnej doprave, no tiež na okolitých cestách, uviedla ORF. Na mieste zasahovalo približne 70 pracovníkov pohotovostných zložiek, ako aj dva záchranné vrtuľníky a viacero sanitiek.