Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Viedenská polícia zasahovala proti organizovaným skupinám žobrákov

Ilustračné foto Foto: TASR

Polícia zadržala 12 osôb a následne bolo podaných 119 trestných oznámení.

Viedeň 10. mája (TASR) - Proti organizovaným skupinám žobrákov na území celej Viedne, nie však proti sociálne slabším alebo bezdomovcom, zasiahla začiatkom týždňa rakúska polícia.

Akcie, na ktorých sa podieľalo 60 policajtov, prebiehali, ako informovala lokálna rozhlasová stanica Radio Wien s odvolaním sa na hovorcu polície Haralda Sörösa, súčasne vo všetkých štvrtiach rakúskej metropoly a sústredili sa napríklad na stanice metra alebo obchodné ulice.

Podľa jeho slov bol už po niekoľkých hodinách citeľný ústup žobrákov z frekventovaných lokalít a tento trend pokračoval aj v ďalší deň. Vývoj v tejto oblasti budú aj naďalej monitorovať a v prípade potreby realizujú ďalšie cielené akcie.

Tentoraz došlo v ich priebehu k zadržaniu 12 osôb a následne bolo podaných 119 trestných oznámení. Počas akcií identifikovali celkove 189 ľudí, vyplýva z informácií zverejnených policajnými zložkami vo štvrtok.

Vo Viedni nie je v platnosti všeobecný zákaz žobrania, avšak jeho niektoré formy sú v rakúskej metropole zakázané. To platí napríklad o agresívnom žobraní, žobraní v spoločnosti detí a organizovanom žobraní.