Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Vietnam má päť nových nakazených koronavírusom vrátane jedného Čecha

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Bližšie podrobnosti o teraz potvrdenom nakazenom Čechovi vo Vietname dosiaľ známe nie sú.

Praha/Hanoj 14. marca (TASR) - Vietnam v sobotu oznámil päť nových prípadov nákazy koronavírusom. Medzi týmito novoinfikovanými je aj český občan, informovalo vietnamské ministerstvo zdravotníctva. Vo Vietname aktuálne evidujú 53 nakazených.

Český spravodajský portál Novinky.cz pripomína, že už v januári bol vo vietnamskom meste Danang hospitalizovaný Čech s podozrením na koronavírus. Koncom januára ho však z tamojšej nemocnice prepustili. Český minister zahraničia Tomáš Petříček vtedy povedal, že jeho testy boli negatívne a že Čech nakazený nebol.

Bližšie podrobnosti o teraz potvrdenom nakazenom Čechovi vo Vietname dosiaľ známe nie sú. V samotnom Česku momentálne evidujú 150 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom, pričom ešte v piatok večer ich bolo len 141.

Česká vláda v reakcii na šírenie koronavírusu nariadila v noci na sobotu zavrieť všetky obchody a reštaurácie s výnimkou potravín, lekární, drogérií, čerpacích staníc niektorých ďalších. Opatrenia začali platiť od soboty rána 06.00 h SEČ a potrvajú do 24. marca 06.00 h SEČ.