Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Vietnam plánuje otestovať všetkých obyvateľov Hočiminovho Mesta

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Obyvatelia Hočiminovho Mesta môžu svoje domovy opustiť len v nevyhnutných prípadoch a zakázané sú zhromaždenia viac ako desiatich osôb, píše AP s odvolaním sa na vietnamskú vládu.

Hanoj 31. mája (TASR) - Vietnam od pondelka zaviedol nové obmedzenia s cieľom zastaviť šírenie koronavírusu SARS-CoV-2 a plánuje otestovať všetkých deväť miliónov obyvateľov Hočiminovho Mesta, najväčšieho mesta v krajine, informovala agentúra AP.

Obyvatelia Hočiminovho Mesta môžu svoje domovy opustiť len v nevyhnutných prípadoch a zakázané sú zhromaždenia viac ako desiatich osôb, píše AP s odvolaním sa na vietnamskú vládu. Toto mesto už od štvrtka zavrelo všetky prevádzky, ktoré nie sú nevyhnutné.

Denník Vietnam News informoval, že úrady v Hočiminovom Meste plánujú otestovať všetkých približne deväť miliónov obyvateľov. Denná kapacita testovania je 100.000 odobraných vzoriek.

Vietnamu sa darilo udržiavať pandémiu pod kontrolou; počty prípadov však začali v posledných týždňoch narastať, píše na svojej webovej stránke stanica BBC.

Vietnamské ministerstvo zdravotníctva v sobotu informovalo, že v krajine zaznamenali nový, vysokoinfekčný variant koronavírusu SARS-CoV-2, ktorý zrejme spôsobil aj nedávny prudký nárast počtu infikovaných chorobou COVID-19.

Vietnam od začiatku pandémie zaznamenal viac ako 7000 prípadov nákazy a 47 úmrtí. Viac ako polovicu prípadov nákazy však táto krajina zaznamenala práve počas nedávneho nárastu, píše BBC.