Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Zahraničie

Vláda sprísnila opatrenia v Barcelone, zavrela kiná, divadlá a kluby

Figuríny s ochrannými rúškami sú rozmiestnené na sedadlách s odporúčaným sociálnym odstupom v divadle v Madride v stredu 17. júna 2020, archívne foto. Foto: TASR/AP

Vláda takisto obmedzila maximálny počet ľudí v reštauráciách a baroch.

Barcelona 17. júla (TASR) - Katalánska regionálna vláda nariadila v piatok zatvorenie kín, divadiel a nočných klubov v Barcelone. Obyvateľov katalánskej metropoly vyzvala, aby nevychádzali z domu, ak to nie je absolútne nevyhnutné, informovala hovorkyňa katalánskej vlády Meritxell Budová, ktorú citovala agentúra AFP.

Verejné podujatia nad desať ľudí sú po novom opäť zakázané. Vláda takisto obmedzila maximálny počet ľudí v reštauráciách a baroch.

Rovnaké opatrenia platia od stredy v oblasti okolo katalánskeho mesta Lleida a v niekoľkých štvrtiach v meste L'Hospitalet de Llobregat neďaleko Barcelony, v ktorom takisto rastie počet prípadov nákazy koronavírusom.

Katalánska vláda už 4. júla uzavrela oblasť okolo Lleidy. Od pondelka vláda v Lleide a ďalších siedmich obciach nariadila obmedzenie pohybu, ktoré však miestny okresný súd zrušil s odôvodnením, že prijaté opatrenia sú nezákonné a že takéto obmedzenia môže zaviesť len ústredná španielska vláda. Katalánska vláda preto nariadenie zmiernila.

"Ľudia môžu ísť na prechádzku aj cvičiť. Všetky obchody zostanú otvorené," uviedla v utorok hovorkyňa katalánskej vlády Meritxell Budová.