Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Vláda v Berlíne varovala pred ruskou dezinformačnou kampaňou

Žena bozkáva muža pri varení na otvorenom ohni pred obytným domom, ktorý nemá elektrinu, vodu ani plyn od začiatku ruskej invázie v ukrajinskom meste Buča v Kyjevskej oblasti počas 39. dňa ruskej invázie na Ukrajinu v nedeľu 3. apríla 2022. Foto: TASR/AP

Nikto by nemal veriť dezinformačnej kampani ruských štátnych médií s jej cynickým a banalizačným zobrazením, uviedol hovorca nemeckej vlády Wolfgang Büchner..

Berlín 4. apríla (TASR) - Spolková vláda v Berlíne vyzvala v pondelok ľudí s ruskými koreňmi žijúce v Nemecku, aby sa riadne informovali o vojne na Ukrajine. TASR správu prevzala od agentúry DPA.

"Spolková vláda prosí rusky hovoriacich ľudí v Nemecku, aby z rôznych národných i medzinárodných médií získavali komplexné informácie," povedal v Berlíne hovorca nemeckej vlády Wolfgang Büchner.

"Nikto by nemal veriť dezinformačnej kampani ruských štátnych médií s jej cynickým a banalizačným zobrazením," dodal.

V nedeľu sa na kolóne vozidiel s ruskými vlajkami v Berlíne zúčastnilo takmer 900 ľudí, píše DPA. Kolóna s niekoľkými stovkami vozidiel bola nahlásená ako podujatie s názvom "Žiadna propaganda v škole - Ochrana pre rusky hovoriacich ľudí, žiadna diskriminácia", spresnila berlínska polícia.

Nemecké ministerstvo vnútra považuje za dôležité, "aby táto vojna nebola zatiahnutá do našej spoločnosti," povedal podľa DPA hovorca nemeckého rezortu vnútra Maximilan Kall.