Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Zahraničie

Vláda v Maroku pre koronavírus uzavrela niektoré veľké mestá

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Ministerstvo zdravotníctva v nedeľu uviedlo, že v Maroku bolo zaznamenaných 633 nových prípadov ochorenia COVID-19, čo je jeden z doteraz najvyšších denných prírastkov.

Rabat 27. júla (TASR) - V snahe zastaviť prudký nárast potvrdených prípadov ochorenia COVID-19 vláda v Maroku uzatvorila od polnoci vstupy do niektorých najväčších miest. Toto obmedzenie sa okrem iného týka miest Casablanca, Tanger, Marrákeš, Fez a Meknes, informovala v nedeľu agentúra Reuters s odvolaním sa na ministerstvá vnútra a zdravotníctva.

Ministerstvo zdravotníctva v nedeľu uviedlo, že v Maroku bolo zaznamenaných 633 nových prípadov ochorenia COVID-19, čo je jeden z doteraz najvyšších denných prírastkov. Celkový počet potvrdených infekcií sa tak zvýšil na 20.278. Počet úmrtí stúpol o 313 a 16.438 ľudí sa z nákazy vyliečilo.

Táto severoafrická krajina pred mesiacom zmiernila celoštátne karanténne opatrenia, medzinárodné lety sú však stále pozastavené s výnimkou špeciálnych letov marockých aerolínií prepravujúcich Maročanov alebo cudzincov.

V Maroku sa doteraz uskutočnilo 1,1 milióna testov, povinné je nosenie rúšok. Vláda predĺžila do 10. augusta nariadenie o vyhlásení mimoriadneho stavu, čím úradom poskytla priestor na obnovenie reštriktívnych opatrení v jednotlivých regiónoch v závislosti od vývoja epidémie.