Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Vlády po rozšírení vírusu v Taliansku pristúpili k opatreniam

Zdravotník v ochrannom oblečení na infekčnej klinike, v ktorej je hospitalizovaný pacient s novým koronavírusom, 25. februára 2020 v Záhrebe. Foto: TASR/AP

Grécko a Chorvátsko zakázalo školské výlety do Talianska. Francúzska vláda uviedla, že študenti, ktorí sa vrátili z prázdnin v severnom Taliansku, budú musieť pred nástupom do školy byť v karanténe.

Rím 25. februára (TASR) - Vlády niektorých krajín pristúpili v utorok k preventívnym reštrikčným opatreniam a vydali varovania pred cestovaním do Talianska, kde sa masívne šíri nový typ koronavírusu. Informovala o tom agentúra DPA.

Vlády odporúčajú svojim občanom, aby necestovali do Talianska, prípadne aby po návrate odtiaľ zostali v izolácii. Viacero leteckých spoločností zrušilo lety do Talianska.

Bulharské aerolínie Bulgaria Air informovali, že do 27. marca pozastavili lety do Milána.

Grécko a Chorvátsko zakázalo školské výlety do Talianska. Francúzska vláda uviedla, že študenti, ktorí sa vrátili z prázdnin v severnom Taliansku, budú musieť pred nástupom do školy byť v karanténe.

Varovania pred cestami do Talianska vydali aj vlády v Izraeli a Írsku.

Rakúsko v pondelok varovalo svojich občanov pred cestovaním do zasiahnutých talianskych regiónov a odporúčalo návštevníkom, aby sa vyhýbali veľkým zhromaždeniam.

Nemecká pošta (Deutsche Post) oznámila, že do postihnutých oblastí v Taliansku zastavila doručovanie zásielok.

Podobne aj britské ministerstvo zahraničných vecí vyzvalo občanov prichádzajúcich zo severného Talianska, aby sa dobrovoľne izolovali. Toto odporúčanie sa vzťahuje aj na ľudí prichádzajúcich z určitých častí Ázie vrátane Južnej Kórey a Číny.

Kuvajt v utorok dočasne zastavil lety z Talianska, Južnej Kórey a Thajska.

Počet obeti nákazy spôsobenej novým koronavírusom v Taliansku stúpol v utorok večer na 11. Počet infikovaných sa zvýšil na 324. Deväť z desiatich úmrtí sa vyskytlo v regióne Lombardsko a dve v Benátsku. Z 322 nakazených je 240 v Lombardsku.

Niektoré z nových prípadov sa objavili aj v častiach Talianska nachádzajúcich sa mimo dvoch najviac postihnutých severných regiónov Lombardsko a Benátsko. Traja infikovaní boli hlásení zo Sicílie, dvaja z Toskánska a jeden z Ligúrie.