Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Vlak s ropnými produktmi sa vykoľajil, vybuchli štyri vozne

Niekoľko cisternových vozňov s ropnými produktmi explodovalo, keď sa vlak dnes skoro ráno vykoľajil uprostred malého mesta Lac-Megantic v kanadskej provincii Quebec. Výbuch zničil mnoho budov, k oblohe šľahali obrovské plamene. Foto: TASR/AP Photo

Výbuch zničil mnoho budov v kanadskej provincii Quebec, k oblohe šľahali obrovské plamene.

Montreal 6. júla (TASR) - Niekoľko cisternových vozňov s ropnými produktmi explodovalo, keď sa vlak dnes skoro ráno vykoľajil uprostred malého mesta Lac-Megantic v kanadskej provincii Quebec. Výbuch zničil mnoho budov, k oblohe šľahali obrovské plamene. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

Polícia v Lac-Megantic, meste na brehu jazera s približne 6000 obyvateľmi, uviedla, že ešte nedokáže určiť, či si nešťastie vyžiadalo ľudské životy. Hasiči hlásili, že v centre mesta bolo zničených okolo 30 budov, niektoré pri počiatočnom výbuchu a ďalšie v následnom požiari.

"Až keď vidíte centrum svojho mesta takmer zničené, pochopíte, prečo si ľudia v podobných situáciách kladú otázku, ako sa z toho vôbec dá dostať," uviedla so slzami v očiach starostka mesta Colette Royová-Larochová v televízii počas brífingu.

Podľa kanadskej televíznej stanice CBC explodovali štyri tlakové cisternové vozne, keď sa vlak s celkovým počtom vozňov 73 vykoľajil okolo 01.00 h miestneho času (07.00 h SELČ). Hasiči sa obávajú, že hrozí výbuch aj ďalších cisternových vozňov.

Mestské úrady evakuovali približne 1000 obyvateľov z ich domovov.