Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Vlaková nehoda neďaleko Káhiry si vyžiadala už štyri obete

Ilustračné foto Foto: TASR

Utorková nehoda je najnovšou zo série tragických nehôd na egyptských železniciach, za ktoré môže prevažne zastaralá infraštruktúra a jej nedostatočná údržba.

Káhira 8. marca (TASR) - Počet obetí utorkovej vlakovej nehody neďaleko Káhiry sa zvýšil na štyri. Zranenia utrpelo najmenej 23 cestujúcich, uviedlo v stredu egyptské ministerstvo zdravotníctva. TASR správu prevzala od agentúry AFP.

Nehode sa stala v provincii Kaljúbíja severne od Káhiry. Osobný vlak pri prechode stanicou nezastavil na signál "stop" a narazil do zarážadla na konci koľajníc. Lokomotíva a prvý vozeň sa vykoľajili, uviedol vo vyhlásení egyptský Národný železničný úrad.

Ministerstvo zdravotníctva pôvodne informovalo o dvoch obetiach a 16 zranených osobách.

Utorková nehoda je najnovšou zo série tragických nehôd na egyptských železniciach, za ktoré môže prevažne zastaralá infraštruktúra a jej nedostatočná údržba. Egyptská vláda už v minulosti avizovala modernizáciou železničnej siete v krajine.

Egyptský prezident Abdal Fattáh Sísí prisľúbil, že všetci zodpovední za nehody na egyptských železniciach sa postavia pred súd.

Najmenej 20 ľudí zahynulo a takmer 200 osôb utrpelo zranenia v marci 2021 pri vlakovej nehode na juhu krajiny.

Najsmrteľnejšia vlaková nehoda v dejinách Egypta sa odohrala v roku 2002, keď v nočnom vlaku z Káhiry do mesta Luxor vypukol požiar. Nešťastie si vtedy vyžiadalo viac ako 300 obetí.