Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Vo Filadelfii pokračujú v sčítavaní hlasov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zrátavanie hlasov je streamované naživo a demokrati žiadali, aby osoby dohliadajúce na tento proces boli vonku, nie priamo v budove.

Filadelfia 3. novembra (TASR) - V meste Filadelfia v americkom štáte Pensylvánia sa vo štvrtok po krátkom prerušení opäť pokračuje v sčítavaní hlasov odovzdaných poštou v prezidentských voľbách. Informovala o tom televízia Sky News.

Zrátavanie hlasov bolo podvečer zastavené po tom, čo sa demokrati obrátili na tamojší Najvyšší súd v snahe zvrátiť rozhodnutie súdu nižšej inštancie, ktoré republikánskym "pozorovateľom" umožnilo vstup do budovy, kde sa sčítavajú hlasy. Zrátavanie hlasov je streamované naživo a demokrati žiadali, aby osoby dohliadajúce na tento proces boli vonku, nie priamo v budove.

Ako informovala televízia Fox News, pensylvánsky Najvyšší súd zrušil verdikt súdu nižšej inštancie a rozhodol tak v neprospech Trumpovej kampane.

Predstavitelia Trumpovej kampaň na tlačovej konferencii vo Filadelfii predtým oznámili, že majú súdny príkaz umožňujúci jej dohliadať na proces sčítavania hlasov v štáte Pensylvánia, považovanom za kľúčový.