Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Zahraničie

Vo Francúzsku zomrelo na koronavírus ďalších 263 ľudí

Ľudia s ochrannými rúškami na tvári na zabránenie šíreniu nového koronavírusu kráčajú pri Eiffelovej veži v Paríži 11. mája 2020. Francúzsko začalo od pondelka s postupným uvoľňovaním prísnych opatrení v súvislosti s pandémiou koronavírusu SARS-CoV-2, ktoré boli v platnosti od polovice marca. Väčšina obchodov a ďalších prevádzok v krajine sa znovu otvorí. Obyvatelia krajiny sa môžu od pondelka vybrať von z domu bez toho, aby mali pri sebe príslušné potvrdenie. Francúzsko do nedele zaznamenalo 26 380 úmrtí na následky ochorenia COVID-19, ktoré je koronavírusom spôsobované. Foto: TASR/AP

Francúzsko začalo od pondelka s postupným uvoľňovaním prísnych opatrení v súvislosti s pandémiou, ktoré boli v platnosti od polovice marca.

Paríž 11. mája (TASR) – Francúzsko zaznamenalo za posledných 24 hodín ďalších 263 úmrtí na nový koronavírus, čo predstavuje prudký nárast v porovnaní s predchádzajúcim dňom, informovala v pondelok agentúra AFP. Včera úrady evidovali 70 úmrtí – najnižší denný počet obetí od 17. marca.

Celkovo tak vo Francúzsku - v nemocniciach a opatrovateľských domovoch - podľahlo ochoreniu COVID-19, ktoré je spôsobované novým koronavírusom SARS-CoV-2, 26 643 ľudí, uviedlo ministerstvo zdravotníctva. Ako pripomenula AFP, úrady cez víkend často nahlasujú nižšie počty smrteľných obetí než cez týždeň.

Francúzsko začalo od pondelka s postupným uvoľňovaním prísnych opatrení v súvislosti s pandémiou, ktoré boli v platnosti od polovice marca.



Kľúčové štatistiky v súvislosti s pandémiou v posledných dňoch zaznamenávali pokles v počte prípadov, všíma si AFP. Úrady však upozorňujú, že ľudia musia byť aj naďalej obozretní.