Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Vo Švajčiarsku zaznamenali už 295 úmrtí a 15.475 nakazených

Člen švajčiarskej pohraničnej stráže kontroluje všetkých ľudí, ktorí vstupujú do Švajčiarska na švajčiarsko-francúzskej hranici neďaleko Ženevy. Foto: TASR/AP

Podľa údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa má Švajčiarsko v poradí deviaty najvyšší počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom.

Ženeva 30. marca (TASR) - Počet ľudí, ktorí vo Švajčiarsku podľahli ochoreniu COVID-19, sa v pondelok zvýšil na 295, keď oproti predošlému dňu pribudlo 38 úmrtí. Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom stúpol o 1201 z nedeľňajších 14.336 na 15.475. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na úrad pre zdravotníctvo (BAG).

Podľa údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa má Švajčiarsko v poradí deviaty najvyšší počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom.

V Ženeve má budúci týždeň pristáť lietadlo z Číny s 92 tonami zdravotníckych ochranných pomôcok, píše spravodajský server 20min.ch. Takýmto spôsobom má byť poskytnutá pomoc nemocniciam v západnom Švajčiarsku a v najviac postihnutom regióne Ticino, hraničiacom s Talianskom.

Francúzsky veľvyslanec vo Švajčiarsku Frédéric Journes napísal na Twitteri, že vo švajčiarskych nemocniciach bolo hospitalizovaných 20 pacientov z Francúzska.

Na celom území Švajčiarska platí mimoriadna situácia. Všetky obchody, reštaurácie, bary či voľnočasové strediská sú zatvorené do 19. apríla, pripomína denník Neue Zürcher Zeitung.