Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Vo svete sa novým koronavírusom nakazilo už vyše 14 miliónov ľudí

Ľudia nakupujú na rybnom trhu 17. júla 2020 v Barcelone, archívne foto. Foto: TASR/AP

USA, ktoré sú najviac zasiahnutou krajinou v počet infikovaných i počte úmrtí, v piatok už tretí deň po sebe zaznamenali rekordný denný nárast prípadov.

Washington/Ženeva 18. júla (TASR) - Celosvetový počet potvrdených prípadov nákazy novým koronavírusom prekročil 14 miliónov a ochorenie COVID-19 si vyžiadalo už viac ako 600.000 obetí na životoch. Vyplýva to zo sobotňajších údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa, o ktorých informovala agentúra AP.

Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) hlásila v piatok dosiaľ najvyšší denný prírastok nových prípadov infekcie, ktorých podľa jej údajov vo svete za 24 hodín pribudlo vyše 237.000. Odborníci sa domnievajú, že skutočné počty sú ešte vyššie, píše AP.

Na vrchole zoznamu krajín s najvyšším počtom infikovaných sú Spojené štáty s 3,64 milióna prípadov, Brazília, kde počet prípadov vo štvrtok prevýšil dva milióny, a India, ktorá v piatok prekročila milión prípadov infekcie.

USA, ktoré sú najviac zasiahnutou krajinou v počet infikovaných i počte úmrtí, v piatok už tretí deň po sebe zaznamenali rekordný denný nárast prípadov. Podľa Univerzity Johnsa Hopkinsa ich v Spojených štátoch pribudlo 77.638 za 24 hodín.

V rovnakom čase zaevidovali v Spojených štátoch tiež 927 súvisiacich úmrtí, ktorých celkový počet tým stúpol na 139.128, informovala agentúra AFP.