Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Zahraničie

Vo Viedni havaroval Twin City Liner, zranilo sa okolo 10 osôb

Twin City Liner Foto: TASR/Pavel Neubauer

Jedného chlapca previezli s ľahším poranením hlavy do nemocnice podobne ako ďalšiu osobu.

Viedeň 16. augusta (TASR) - Príčinou dnešnej nehody lode Twin City Liner vo Viedni bola zrejme technická porucha, podľa doterajších poznatkov náhly výpadok oboch turbín.

S odvolaním sa na spoločnosť Wien Holding o tom informovala rakúska tlačová agentúra APA.

Podľa rovnakého zdroja doteraz nič nenasvedčuje chybe posádky, ani cudziemu zavineniu napríklad v podobe plaviaceho sa stromu.

Príčiny nehody budú predmetom precízneho vyšetrenia.

Prvou konkrétnou reakciou na haváriu je až do objasnenia okolností, ktoré k nej viedli, zníženie rýchlosti v zákrutami spestrenej časti dunajského kanála na tridsiatku.

Loď Twin City Liner, ktorá premáva po Dunaji medzi Bratislavou a Viedňou, nabehla dnes v rakúskej metropole na pobrežie dunajského kanála.

Ako vyplýva z informácií, ktoré agentúra APA získala od viedenských záchranárov a policajtov, viacero osôb utrpelo pri incidente ľahšie zranenia.

Hovorca záchrannej služby Ronald Packert konkretizoval, že na palube lode, na ktorej sa v inkriminovanom čase nachádzalo okolo stovky osôb, sa zranilo ľahšie sedem osôb. Jedného chlapca previezli s ľahším poranením hlavy do nemocnice podobne ako ďalšiu osobu.

Podľa policajných zdrojov sa ľahko zranilo až desať osôb.