Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Vo Vietname sa prevrátilo nákladné auto s guľatinou

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dopravné nehody sú vo Vietname častou príčinou úmrtí.

Hanoj 23. marca (TASR) - Sedem ľudí prišlo o život, keď sa v utorok v strednej časti Vietnamu prevrátilo nákladné auto na prepravu dreva. Informovala o tom agentúra DPA.

Nehoda sa stala o 21.30 h miestneho času (15.30 h SEČ). Nákladné auto preťažené guľatinou narazilo v provincii Thanh Hoa, približne 150 kilometrov južne od Hanoja, do svahu vedľa cesty a prevrátilo sa, uviedla na svojej stránke vietnamská dopravná polícia. Šesť ľudí zomrelo na mieste, ďalšia osoba na ceste do nemocnice.

Medzi obeťami vo veku 31-59 rokov boli vodič a robotníci, ktorí sa nachádzali v kabíne i na korbe nákladného vozidla. Podľa registračného preukazu v ňom môžu sedieť iba dvaja ľudia, uviedla policajná správa.

Z vyšetrovania vyplýva, že nákladné auto išlo v čase nehody rýchlosťou 33 kilometrov, teda v rámci prípustných rýchlostných limitov. Podľa miestnych predstaviteľov však bolo preťažené, čo spôsobilo, že v ostrej zákrute nad ním vodič stratil kontrolu.

Dopravné nehody sú vo Vietname častou príčinou úmrtí. V máji 2012 zomrelo 34 a zranilo sa 20 ľudí pri nehode autobusu, ktorý sa zrútil z mosta.