Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Vo Washingtone sa začalo stretnutie prezidenta Bidena so Zelenským

Na snímke americký prezident Joe Biden. Foto: TASR/AP

Pracovná návšteva ukrajinského prezidenta v Spojených štátoch sa začala 31. augusta. Počas návštevy plánuje prezident podpísať tri dokumenty.

Washington 1. septembra (TASR) - Vo Washingtone sa začalo rokovanie amerického prezidenta Joea Bidena s jeho ukrajinským náprotivkom Volodymyrom Zelenským. Oznámil to ukrajinský prezident na sociálnej sieti Twitter, informovala agentúra UNIAN.

"Začína sa dôležité rokovanie s Joeom Bidenom. Na programe sú témy - bezpečnosť, a to najmä energetická a obnovenie strategického partnerstva," napísal Zelenskyj, ktorý poďakoval Bidenovi za to, že podporuje teritoriálnu "celistvosť Ukrajiny a pomáha jeho krajine odolávať ruskej agresii".

K stretnutiu so Zelenským sa na Twitteri vyjadril aj Biden.
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo Vilniuse 27. novembra 2019, foto z archívu.
Foto: TASR/AP

"Teším sa, že môžem privítať ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského dnes v Bielom dome, aby som potvrdil záväzok USA voči zvrchovanosti a teritoriálnej celistvosti Ukrajiny," uviedol Biden.

Pracovná návšteva ukrajinského prezidenta v Spojených štátoch sa začala 31. augusta. Počas návštevy plánuje prezident podpísať tri dokumenty. Tie sa majú týkať partnerstva v sfére obrany a projektov v oblasti výskumu a spolupráce vo vesmíre, uvádza UNIAN.