Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Vo Wu-chane otestovali už viac ako 6,5 milióna ľudí

Bábätko s ochranným štítom drží v náručí matka na letiku v čínskom meste Wu-chan v sobotu 23. mája 2020. Úrady v stredočínskom meste Wu-chan vykonali za desať dní viac ako 6,5 milióna testov na nový koronavírus. Ide o súčasť programu plošného testovania, v rámci ktorého plánujú otestovať všetkých 11 miliónov obyvateľov mesta. Veľkomesto začalo s programom plošného testovania obyvateľov po tom, ako v jednej z jeho oblastí zaznamenali aj napriek 76 dní trvajúcim karanténnym opatreniam šesť nových infikovaných. Čínski vedci uviedli, že vírus SARS-CoV-2 sa po prvý raz objavil na trhu vo Wu-chane, kde predávajú živé zvieratá, predstavitelia v Pekingu však medzičasom takýto jeho pôvod spochybňujú, dopĺňa agentúra. Foto: TASR/AP

Od začiatku desaťdňového programu testovania v meste nehlásili nové prípady ochorenia COVID-19.

Peking 25. mája (TASR) - Úrady v stredočínskom meste Wu-chan vykonali za desať dní viac ako 6,5 milióna testov na nový koronavírus. Ide o súčasť programu plošného testovania, v rámci ktorého plánujú otestovať všetkých 11 miliónov obyvateľov mesta. V pondelok o tom informovala agentúra AP.

Mestská zdravotná komisia v oznámení na svojej webovej stránke požiadala každého, kto doposiaľ nebol testovaný, aby tak urobil do konca utorka.

Od začiatku desaťdňového programu testovania v meste nehlásili nové prípady ochorenia COVID-19, hoci niektorí ľudia bez príznakov boli testovaní pozitívne. Pred spustením programu otestovali viac ako tri milióny ľudí, uviedla oficiálna tlačová agentúra Sinchua.

Veľkomesto začalo s programom plošného testovania obyvateľov po tom, ako v jednej z jeho oblastí zaznamenali aj napriek 76 dní trvajúcim karanténnym opatreniam šesť nových infikovaných.

Čína do svojich štatistík potvrdených prípadov nákazy nezahŕňa ľudí, ktorí síce majú pozitívny test, ale nemajú príznaky, ako je napríklad horúčka. V Číne zaznamenali podľa údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa viac ako 84.000 prípadov nákazy a 4638 úmrtí.