Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Vo Wu-chane otestovali za týždeň viac ako milión ľudí

Zdravotný pracovník počas testovania na ochorenie COVID-19 v dome pacienta v čínskom meste Wu-chan, ktoré je epicentrom pandémie nového koronavírusu, vo štvrtok 14. mája 2020. Foto: TASR/AP

Len v pondelok otestovali 467.000 ľudí.

Wu-chan 19. mája (TASR) - Úrady v stredočínskom meste Wu-chan v rámci plošného testovania obyvateľstva otestovali za týždeň viac ako jeden milión ľudí. V utorok o tom informovala televízia CNN.

Veľkomesto Wu-chan začalo minulý týždeň plošne testovať svojich obyvateľov po tom, ako miestne úrady v oblasti zaznamenali aj napriek 76 dní trvajúcim karanténnym opatreniam niekoľko nových prípadov komunitného prenosu nákazy.

Od 12. mája vo Wu-chane vykonali viac ako 1,3 milióna testov, z toho 467.000 v pondelok.

Čína v pondelok podľa Národnej zdravotníckej komisie zaznamenala šesť nových prípadov ochorenia COVID-19, vrátane troch prípadov komunitného prenosu. Vyskytlo sa tiež 17 nových asymptomatických prípadov infekcie v porovnaní so 18 prípadmi z predošlého dňa.

Čína do svojich štatistík potvrdených prípadov nákazy nezahŕňa ľudí, ktorí síce majú pozitívny test, ale nemajú príznaky, ako je napríklad horúčka. V Číne zaznamenali podľa údajov Univerzity Johnsa Hopkinsa viac ako 84.000 prípadov nákazy a 4638 úmrtí.