Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Vodiča, ktorý v USA vrazil autom do sprievodu, odsúdili na doživotie

Na snímke Darrell Brooks počas záverečnej reči na na obvodnom súde v meste Waukesha v štáte Wisconsin v stredu 16. novembra 2022. Foto: TASR/AP

Brooks 21. novembra 2021 vo svojom červenou aute typu SUV prerazil bariéry a vysokou rýchlosťou smeroval na cestu, kde sa tradičný pochod konal.

Madison 17. novembra (TASR) - Muža, ktorý vlani v novembri narazil autom do účastníkov predvianočného sprievodu v meste Waukesha a usmrtil tak šesť osôb, súd v noci na štvrtok odsúdil na doživotný trest odňatia slobody bez možnosti podmienečného prepustenia. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Súd usvedčil 40-ročného Darrella Brooksa za vinného vo viacerých bodoch obžaloby – za úmyselné zabitie, zámernú bezohľadnosť a útek z miesta činu.

"Úprimne, zaslúžite si to," okomentovala rozsudok sudkyňa Jennifer Dorowová. Dodala, že Brooks nevyjadril v súvislosti s incidentom žiadnu ľútosť.

Brooks 21. novembra 2021 vo svojom červenou aute typu SUV prerazil bariéry a vysokou rýchlosťou smeroval na cestu, kde sa tradičný pochod konal. Zúčastnilo sa na ňom mnoho miestnych obyvateľov, vrátane rodín s deťmi. Vodič vrazil do tej časti sprievodu, kde pochodoval stredoškolský orchester nasledovaný členkami združenia starých mám.

Pri nehode prišli o život štyri ženy, jeden muž a osemročné dieťa. Zranenia utrpelo 62 osôb.

Miestny policajný veliteľ Daniel Thompson uviedol, že Brooks sa krátko pred činom pohádal so svojou partnerkou, pričom, že "neexistuje žiadny dôkaz, že išlo o teroristický čin".

Brooksova matka na obranu svojho syna uviedla, že má psychické problémy a mal by byť preto umiestnený do lekárskej starostlivosti psychiatrov.