Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Zahraničie

Vojak USA zadržiavaný v Rusku poprel, že sa priateľke vyhrážal zabitím

Seržant americkej armády Gordon Black sedí v sklenenej ohrade v súdnej sieni v ruskom Vladivostoku vo štvrtok 6. júna 2024. Foto: TASR/AP

Ruské úrady zadržali Blacka 2. mája vo Vladivostoku. Predtým slúžil v Južnej Kórei a na záver svojho vyslania sa z vlastnej iniciatívy a bez povolenia svojich nadriadených zastavil v Rusku.

Moskva 17. júna (TASR) - Americký vojak Gordon Black zadržiavaný v ruskom meste Vladivostok pred súdom odmietol obvinenie z vyhrážania sa zabitím svojej priateľky, no čiastočne sa priznal k obvineniam z krádeže. Uviedla to v pondelok ruská štátna tlačová agentúra RIA Novosti, píše TASR s odvolaním na správu agentúry Reuters.

Black na súdnom pojednávaní vo Vladivostoku na ruskom Ďalekom východe hovoril prostredníctvom tlmočníka. "Nie, (nepriznávam sa k vyhrážaniu zabitím)," citovala RIA Novosti vyjadrenie amerického vojaka. V súvislosti s obvinením z krádeže priznal vinu čiastočne. "Nebol tam úmysel," dodal.

Ruské úrady zadržali Blacka 2. mája vo Vladivostoku. Predtým slúžil v Južnej Kórei a na záver svojho vyslania sa z vlastnej iniciatívy a bez povolenia svojich nadriadených zastavil v Rusku, aby sa stretol so ženou, s ktorou mal pomer. Ruské úrady ho podozrievajú z toho, že ju okradol a zároveň sa jej vyhrážal zabitím.

RIA Novosti v máji informovala, že Black sa priznal k obvineniam z krádeže a spolupracuje s vyšetrovateľmi, pripomína Reuters.