Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Favoritom bookmakerov je Babišovo ANO

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Koalícia SPOLU mala kurz 3,45 v Tipsporte a 3,40 vo Fortune.

Praha 8. októbra (TASR) - Stávky týkajúce sa prebiehajúcich českých parlamentných volieb presiahli iba v tamojšej stávkovej spoločnosti Tipsport 70 miliónov českých korún. Istý stávkujúci v piatok predpoludním stavil 4 milióny korún na to, že koalícia SPOLU skončí vo voľbách do druhého miesta. Kurz bol pritom podľa servera iDNES.cz iba 1,08.

Deň pred voľbami bolo podľa portálu Novinky.cz najväčším favoritom bookmakerov hnutie ANO premiéra Andreja Babiša s kurzom 1,38 v Tipsporte a 1,37 vo Fortune.

Koalícia SPOLU mala kurz 3,45 v Tipsporte a 3,40 vo Fortune. Piráti a STAN mali na víťazstvo kurz 16 v oboch stávkových kanceláriách.

Najvyšší kurz malo ANO koncom mája - 4,25. Dôvodom bola "nie celkom zvládnutá covidová jar", povedal hlavný bookmaker Tipsportu Pavol Boško, podľa ktorého zlom v prospech vládnej strany nastal v priebehu leta.

Najväčším favoritom na povolebného predsedu vlády je úradujúci premiér Babiš - vo Fortune s kurzom 2. Nasleduje Petr Fiala (SPOLU) s kurzom 2,85 a Pirát Ivan Bartoš - 7. Posledne menovaný bol pritom v lete top favoritom volieb.

Novinky.cz si tiež všímajú, že na Slovensku istý stávkujúci neváhal dať 1500 eur na víťazstvo opozičnej Slobody a priamej demokracie (SPD) Tomia Okamuru. V prípade úspechu zinkasuje viac než 300.000 eur.