Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Biden ukončil kampaň výzvou, aby voliči vzali demokraciu od Trumpa

Demokratický kandidát na prezidenta USA a bývalý americký viceprezident Joe Biden počas prejavu na predvolebnom zhromaždení v meste Des Moines, v americkom štáte Iowa 30. októbra 2020. Foto: TASR/AP

Kandidát demokratickej strany na prezidenta USA Joe Biden a jeho manželka odsúdili teroristický útok vo Viedni.

Washington/Pittsburgh 3. novembra (TASR) - Kandidát demokratickej strany na prezidenta USA Joe Biden a jeho manželka odsúdili teroristický útok vo Viedni.

"Po hroznom teroristickom útoku vo Viedni v Rakúsku sa Jill a ja modlíme za obete a ich rodiny. Musíme sa všetci jednotne postaviť proti nenávisti a násiliu," napísal na Twitteri Biden, ktorého citovala tlačová agentúra DPA.

Sľubný kandidát na prezidenta USA v pondelok zároveň ukončil svoje posledné veľké zhromaždenie pred dňom volieb výzvou voči voličom, aby "si vzali od prezidenta Donalda Trumpa naspäť" americkú demokraciu.

"Je čas vzoprieť sa a vziať si naspäť demokraciu. Dokážeme to," povedal 77-ročný bývalý viceprezident, keď končil búrlivé zhromaždenie s voličmi v Pittsburghu v dôležitom, tzv. nerozhodnutom štáte Pensylvánia. Ľudia prišli v autách, aby sa chránili počas pandémie nového koronavírusu.

"Cítim, že sa spoločne stretávame pred zajtrajším veľkým víťazstvom," povedal Biden za nadšeného kriku a trúbenia. Kandidát dodal, že ak bude zvolený za prezidenta, "od prvého dňa bude konať tak, aby dostal COVID pod kontrolu". Informovala o tom agentúra AFP. Biden kritizoval počas kampane svojho republikánskeho súpera Trumpa práve za nezvládnutie a zľahčovanie pandémie.